WHM/cPanel cPAddons Ayarları

Merhaba,

Bu yazımızda sizlere WHM/cPanel üzerinde cPAddons ayarlarından bahsedeceğiz.

WHM/cPanel sunucunuzda WHM üzerinden ayrıntılı ayarlamalar yapabilirsiniz. İlk olarak WHM ‘e root seviyesinde  giriş yapın. Ardından soldaki arama kutusuna “Tweak Settings”(ince ayarlar) yazıp çıkan sonuca basın.

Daha sonra ekranınıza sekmeler gelicektir .  Bu sayfada birçok ayar olduğu için ayar türlerine farklı sekmelere bölünmüş ve yönetimi basitleştirilmiştir.

cPAddons Site Software sekmesine gelirseniz WHM/cPanel sunucunuzun eklenti ayarlarını kontrol edebilirsiniz. Bu sayfada yer alan ayarları açıklayacak olursak;

cPAddons Site Software admin email: Eğer bir mail adresi belirtirseniz, o mail adresine eklentilerle ilgili mailler gönderilecektir. Bu bölümü “None” seçebilirsiniz. “None” seçili olursa panelinizde kayıtlı olan en yetkili maile gönderilir. Kısaca eklentilerle ilgili bilgilendirme ve durum kontrol maillerini nereye göndereceğini bu ayardan yapabilirsiniz.

cPAddons Site Software source automatic updates: Bu ayar eklentilerinizin otomatik güncellenip güncellenmeyeceğini belirtir. Varsayılan olarak “On” seçilidir.

Max cPAddons Site Software installation requests: Maximum eklenti kurulum istek sayısı sınırlamasıdır.

Max cPAddons installation requests per addon: Kurulum başına maximum istek sayısıdır.

cPAddons Site Software moderation notification: cPanel ‘in yapılandırma ve ayarları ile ilgili bilgilendirmeler, duyurular açık olsun mu? Bu ayarı kapsar.

Allow cPAddons Site Software installations from non-cPanel sources: cPanel kaynaklı olmayan yerlerden eklenti kurulmaya izin verilsin mi buradan ayarlayabilirsiniz.

Allow cPAddons Site Software installations from modified sources: Farklı kaynaklardan eklenti kurulmaya izin verilsin mi buradan ayarlayabilirsiniz.

Notify reseller of cPAddons Site Software installations: Eklenti kurulum ile ilgili bayi(reseller) bildirimleri açık olsun mu?

Notify root of cPAddons Site Software installations: Eklenti kurulum ile ilgili root bildirimleri açık olsun mu?

Notify users of cPAddons Site Software installations: Eklenti kurulumu ile ilgili kullanıcı bildirimleri açık olsun mu?

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere…