CPanel Veri Tabanı Oluşturma

Merhaba,

Bu yazımızda sizlere cpanel üzerinde veritabanı oluşturmayı anlatacağız.

Cpanel e giriş yapabilmek için internet  tarayıcınızda siteadresiniz/cpanel veya siteadresiniz/cpanel:2082 yazmanız yeterlidir.

Cpanel e veri tabanı eklemek için öncelikle giriş yapıyoruz.Giriş yaptıktan sonra resimde de görüldüğü gibi databases kısmına geliyoruz.Databases kısmında Mysql Databases yazan kısma tıklıyoruz.

Database

Tıkladıktan sonra açılan sayfada aşağıdaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız. Veri tabanına bir isim vermenizi isteyecek dilediğiniz ismi vererek create database kısmına tıklayarak veritabanını oluşturmuş olacaksınız.

Createdatabase

Veri tabanını oluşturduktan sonra oluşturulan veri tabanına kullanıcı eklemeniz gerekiyor. Bunun için Add new user kısmında username kısmına kullanıcı adınızı password kısmına belirlediğiniz herhangi bir parolayı yazıp create user kısmına tıkladıktan sonra kullanıcıyı oluşturmuş oluyorsunuz.

Createdatabase

Son olarak oluşturulan veri tabanı ve kullanıcıyı birbirine bağlama işlemini gerçekleştiriyoruz. Veri tabanına kullanıcı ekle kısmından kullanıcı ve veri tabanını seçip ekle diyoruz ve işlem tamamlanmış oluyor.

Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere…